Mill Building – 8th Street

2014 - 2016 - Aspen, CO

Mill Building – 8th Street

  • Designed a snow melted pervious paver system heated from geothermal piping – one of the first of its kind in Aspen.
  • Included a green roof to reduce runoff and treat water.
  • Integrated section of pedestrian corridor with Mill Street Complete Street design.

RFE performed the civil design for the Mill Building in downtown Aspen in 2014. RFE worked with City Engineering to design a snow melted pervious paver system heated from geothermal piping, one of the first of its kind in Aspen. The project is now complete and the system is functioning as designed after multiple water tests. In addition, approximately 50% of the roof area is green roof which reduces runoff and treats water before entering the City storm system. The utilities designed to serve the proposed five-story building required connecting into Mill Street, one of Aspen’s busiest corridors. A 24-inch concrete under Mill Street was redesigned to replace the existing storm system. The project team also worked with the City’s consultant to integrate our section of the pedestrian corridor with ‘Mill Street Complete Street’ design.

The project is now complete and has received its certificate of occupancy.

← Previous Project Next Project →